V Poprade podporilo protestnú akciu približne 30 kamionistov

04.01.2010 Sabinov

Na popradskom parkovisku pri Whirpoole sa dnes ráno približne o 8. hodine stretlo zhruba 30 kamionistov, aby podporili protestnú akciu.
Vydali sa na \"spanilú jazdu\" po meste, uviedol regionálny koordinátor petičnej akcie v Poprade Igor Škrovina. \"Našou snahou nebolo blokovať premávku, ale v rámci dopravných predpisov prejsť s tými kamiónmi krížom cez celý Poprad a upozorniť tak na skutočný problém, ktorý tu nastal po zavedení nového elektronického mýta, a to je radikálny nárast nákladov dopravcov, \" informoval.
Súčasťou protestnej akcie je umiestnenie petičných hárkov na čerpacie stanice v okolí Popradu a zbieranie podpisov. \"Snažíme sa tiež vysvetliť motoristom za čo vlastne bojujeme, \" dodal Škrovina. Ďalej uviedol, že dopravcovia bojujú predovšetkým za zníženie spotrebnej dane a tiež za prehodnotenie niektorých častí mýtneho systému. Dúfa, že sa petičná akcia rozbehne celoplošne.
\"Nechceme poškodiť motoristov, nechceme poškodiť predajcov pohonných látok. Našim zámerom je, aby pán premiér splnil svoj predvolebný sľub, a to, že zníži daň z motorových palív, \" konštatoval Škrovina.
Počas petičnej akcie sa dopravcovia na čerpacích staniciach snažia pokojnou formou motoristov informovať o tom, za čo vlastne bojujú a čo chcú touto akciou dosiahnuť.
Škrovina uviedol, že ich cieľom je zozbierať minimálne 100.000 podpisov, takže \"by sa tým začal zaoberať parlament. Máme indície, že minister dopravy už inicioval návrh smerom k vládnemu kabinetu na zníženie spotrebnej dane z palív. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť\". Snahou dopravcov podľa neho je, aby sa vláda na nich pozerala ako na súčasť ekonomiky, tak, ako je to v okolitých krajinách.
 

Vyberte región